Fietser in de spotlight: ‘Licht aan op die fiets!’

Foto: Stockfoto Politie

ROTTERDAM – Het is nog steeds lang donker. Naar werk of school op de fiets? Handhaver Appie Boukou roept fietsers op met goede verlichting de weg op te gaan. Licht aan op die fiets!

Om fietsers bewust te maken van het belang van goede verlichting, zijn de komende tijd verlichtingsacties in de stad. Gemeente Rotterdam doet dat samen met onder meer Politie, Fietsersbond, Verkeersonderneming en lokale initiatieven.

Ik val op!
Zo krijgen fietsers die bekeurd zijn voor fietsen zonder licht, een set fietslampen bij de bon. ‘Fietsers bekeuren is niet het doel, integendeel’, aldus handhaver Appie Boukou. ‘Politie en wij willen juist zo min mogelijk boetes uitdelen. We hebben één gezamenlijk doel: elke fietser in Rotterdam veilig en zichtbaar door de stad laten fietsen. Fietsers zijn namelijk, samen met voetgangers, de meest kwetsbare verkeersdeelnemers. Daarom roepen we de fietser op met goede verlichting op de fiets te stappen’. De verlichtingsacties in Rotterdam zijn een vervolg van de jaarlijkse landelijke bewustwordingscampagne ‘Ik val op!’.

Veilig op die fiets!
In de vier grootste steden van Nederland, waaronder Rotterdam, hebben fietsers gemiddeld minder vaak goede verlichting aan op de fiets. Volgens Veilig Verkeer Nederland vindt één op de vijf ongelukken plaats in het donker, terwijl slechts tien procent van de fietskilometers in het donker wordt afgelegd. Het risico dat je in het donker wordt aangereden, is 20% kleiner als je goede verlichting hebt.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Rotterdam Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here