Politie schiet op inrijdende bestuurder

Foto: Politie

ROTTERDAM – Op de Soetendaalseweg in Rotterdam reed maandag even voor 19.00 uur een vrouw met haar auto in op een agent. Ze raakte de agent tegen zijn knieën, die zich daarop zo bedreigd voelde dat hij een schot op de auto loste.

De bestuurster (21) en haar bijrijder (23), beiden uit Rotterdam, konden toen worden aangehouden. De bijrijder was net bij de vrouw ingestapt na een achtervolging te voet door de agent die hem aansprak op groepsvorming. De verdachte had daar al eerder een waarschuwing voor gehad.

Een agent constateerde de groepsvorming bij de voetbalkooi aan de Heer Vrankestraat. Hij wilde de personen aanspreken, maar een van hen, die al eerder een formele waarschuwing had gehad, ging er gelijk vandoor. De agent rende hem achterna, maar de man waarschuwde een auto en stapte in bij een vrouw. Intussen stond de agent voor de auto, maar dat hield de bestuurster niet tegen. Ze reed tegen de knieen van de agent aan. Die voelde zich zo in het nauw gedreven dat hij op de auto schoot. Niemand raakte daarbij gewond.

Na het schot konden de twee inzittenden worden aangehouden. De agent maakt het naar omstandigheden goed.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Rotterdam Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

1 REACTIE

  1. Ik kan mij maar niet aan de gedachte onttrekken dat men ” vroeger ” de politie respecteerde. En dat kwam niet omdat de politie zich als vriendje gedroeg en als een psycholoog een gesprek aan ging maar, hij waarschuwde 1 x en daarna kwam de knuppel te verschijn en klapte daarmee. Jongeren die zich misdroegen en de jonge leeftijd hadden van onder de 14, gingen naar het bureau en konden daar strafwerk schrijven onder het toeziend oog van een agent. Politie is gezag en dan behoort men ook gezag uit te stralen. In die tijd had men respect voor de politie omdat de agent gezag uitstraalde en men wist waar men aan toe was. Wij zien, zoals dit en andere zaken, zoals een agent gewoon knock out word geslagen, dat dat in die tijd echt niet voor kwam. MaW, is er iets verschrikkelijk mis met de maatschappij en het daarop reagerende gezag.
    Zachte heelmeesters maken stinkende wonden en dat zien wij, helaas, terug in onze maatschappij. Ik heb heel veel respect voor alle agenten, je zult dit werk maar op deze manier moeten doen omdat dit bepaald is door mensen die totaal niet weten waar agenten tegen aanlopen en wellicht hen dat ook totaal niet kan schelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here