Politie waarschuwt voor fietsendieven

Foto: Niek Verlaan / Pixabay

DORDRECHT – Op Facebook waarschuwt de politie van Dordrecht voor fietsendieven. De afgelopen dagen merken ze een stijging van het aantal meldingen van fietsendiefstal in Dordrecht. Met name overdag worden deze gepleegd in het centrum en rondom het centraal station.

‘De fietsen die gestolen zijn betroffen met name duurdere merkfietsen of luxe uitvoering van de bekende “opoefiets”, zo zegt de politie. Omdat de diefstallen overdag plaats vinden, juist wanneer er veel mensen op straat aanwezig zijn, hebben ze het vermoeden dat ze gepleegd worden met een loper (blanke sleutel die op meerdere type standaard sloten past). ‘Wij adviseren daarom om zoveel mogelijk de fietsen te plaatsen in de gratis (bewaakte) fietsenstallingen en NIET op de weg.’, zo gaat de politie verder.

Wil je je fiets er toch stallen, zet hem dan vast met een extra goedgekeurd slot aan bijvoorbeeld een paal of fietsnietje, zodat men hem niet makkelijk mee kan nemen/tillen. Andere optie is nog om de fiets te parkeren in het zicht van een beveiligingscamera.

Mocht u een verdachte situatie of een diefstal zien meldt dit dan gelijk via 112.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Rotterdam Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here