Kamperen in Rotterdam, op vakantie in eigen stad

ROTTERDAM – De zomervakantie is begonnen. We gaan vaker op vakantie in eigen land. Of zelfs in onze eigen stad. Met een barbecue of picknick in het park, drankje erbij (ja, dat mag!) en genieten maar.

Je kunt daarbij je tentje in het park opzetten en even een dutje doen. Maar pas op, overnachten in het park dat mag niet. Het is in Rotterdam niet toegestaan om je camper, tent of caravan neer te zetten en als slaapplaats te gebruiken op de openbare weg of terrein. Voor wildkamperen kun je zelfs een boete krijgen van 140 euro. Dat geld geef je toch liever uit aan een ijsje!

Kamperen in Rotterdam
Wil je graag in de buurt blijven en zoek je een camping of kampeerplek? Er zijn in en rond Rotterdam genoeg mogelijkheden om te kamperen. Van heel hip tot heel basic. Wij hebben een aantal campings op een rijtje gezet.

Wildkamperen
Liever terug naar de natuur en de vrijheid van wildkamperen? Er zijn in Nederland wel een aantal plaatsen waar je kunt wildkamperen of vrijkamperen. Staatsbosbeheer heeft daarvoor twee mogelijkheden.

Als je gratis en midden in de bossen wilt kamperen kun je gebruik maken van de paalkampeerplaatsen van Staatsbosbeheer. Zonder buren, zonder douche en zonder toilet. Met fantastisch uitzicht en grote kans op een ontmoeting met een edelhert, ree, wild zwijn of bever.

Een andere optie met iets meer faciliteiten maar nog steeds heel ‘wild’ is een plekje op een natuurkampeerterrein. Natuurcampings zijn kleinschalige campings in een mooie omgeving. En mooi meegenomen: een overnachting op een camping van Staatsbosbeheer kost maar een paar euro.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Rotterdam Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here