Spuiboulevard afgesloten voor Zomerkermis

Foto: Gemeente Dordrecht

DORDRECHT – De Zomerkermis komt er weer aan. Een groot deel van de Spuiboulevard is daarom afgesloten van dinsdag 20.00 uur tot en met maandag 1 juli 20.00 uur.

Tijdens deze periode zijn een groot deel van de historische binnenstad en het centrum niet bereikbaar via de westkant van de stad. Dit komt door de Zomerkermis en de werkzaamheden aan de Lange Geldersekade. Om de binnenstad zo goed mogelijk bereikbaar te houden, nemen we een aantal verkeersmaatregelen.

Omleidingsroutes

  • Vanaf de Dokweg rijdt al het verkeer voor het centrum en de historische binnenstad rechtsaf richting de Burgemeester de Raadtsingel. De voorsorteerstrook op de Dokweg voor verkeer rechtdoor richting centrum is afgezet.
  • Parkeergarage Spuihaven en het gebied rond de Achterhakkers, Prinsenstraat en Kalkhaven blijven bereikbaar. Hiervoor is vlak voor de verkeerslichten een korte opstelstrook voor rechtdoor beschikbaar.
  • Voor de Sluisweg geldt tijdelijk eenrichtingsverkeer. Het is daardoor niet mogelijk om rechtsaf de Sluisweg in te rijden. Verkeer dat toch via de Achterhakkers richting de binnenstad rijdt, kan op de Spuiboulevard keren.
  • Het kruispunt Singel-Johan de Wittstraat is tijdelijk aangepast, zodat verkeer op de Stationsweg en Johan de Wittstraat beter kan doorrijden. Verkeer vanaf de Singel kan alleen rechtsaf slaan en niet rechtdoor. Vanaf de Stationsweg is het niet mogelijk om linksaf naar de Singel te rijden.

Extra reistijd
Doordat al het verkeer voor het centrum en de historische binnenstad via de burgemeester de Raadtsingel rijdt, verwachten we flinke drukte. Houd daarom rekening met extra reistijd.

Kom op de fiets
Zaterdag 22 juni gaat de Zomerkermis open. De kermis is goed bereikbaar met de fiets. Er is een extra fietsenstalling op de Spuiboulevard. Wie toch met de auto naar de kermis komt, parkeert het gemakkelijkst op het parkeerterrein aan de Weeskinderendijk. De eerste 24 uur parkeer je daar gratis. Registreer wel je kenteken. Met een paar minuten wandelen, ben je op de Spuiboulevard.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Rotterdam Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here