Corona-patiënt overgebracht naar ErasmusMC

ROTTERDAM – Nederland, en de rest van de wereld, is in de ban van het Corona virus. Rotterdam heeft vanaf zondag ook officieel een Corona patiënt in de stad.

Een vrouwelijke patiënt, die positief getest is op het Corona virus, is overgebracht naar het ErasmusMC. Dat heeft het RIVM laten weten in een persconferentie. De vrouw lag, zonder te weten dat ze besmet was, in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Dit ziekenhuis is uit voorzorg tijdelijk gesloten.

De vrouw wordt in het ErasmusMC in isolatie behandeld.

COVID-19 (Corona virus)
COVID-19 kan zich verspreiden via druppels. Bijvoorbeeld als iemand hoest of niest in het gezicht van een ander. Om te voorkomen dat de ziekte zich verder in Nederland verspreidt, brengen de GGD en het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu in kaart wie er nauw contact heeft gehad met de besmette patiënten. Deze contacten worden gemonitord en moeten twee keer per dag hun temperatuur opnemen en dit melden aan de GGD. Ook moeten zij gezondheidsklachten melden die zij hebben. Mochten zij klachten krijgen die passen bij COVID-19, dan worden zij ook geïsoleerd en getest. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Rotterdam Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here