Gemeente gaat voor slimmere inzet prullenbakken

Foto: Gemeente Rotterdam

ROTTERDAM – Ongeveer 10 procent van de 10.000 Rotterdamse straatprullenbakken worden niet of zelden gebruikt, staan niet (meer) op een logische plek of zijn verouderd.

Deze prullenbakken worden daarom de komende tijd verplaatst, vervangen of verwijderd.
Rotterdam is altijd in beweging. Een bushalte wordt verplaatst, een sportveld wordt niet meer gebruikt of een looproute naar een school is veranderd. Prullenbakken die daar staan, worden vervolgens niet of nauwelijks gebruikt terwijl medewerkers van Stadsbeheer deze locaties wel in hun route hebben opgenomen.

Ook grotere prullenbakken geplaatst
Stadsbeheer heeft de afgelopen maanden het gebruik, de staat en de locaties van alle 10.000 prullenbakken in Rotterdam gemonitord. De prullenbakken die niet of zelden worden gebruikt of verouderd zijn, worden de komende maanden verplaatst of verwijderd.

Prullenbakken die nog in goede staat zijn, keren terug op een plek waar ze nuttiger zijn en verouderde prullenbakken worden vervangen. Er zijn ook locaties waar juist grotere prullenbakken worden geplaatst en waarvan de capaciteit wordt verdubbeld.

Stickers op prullenbakken
In de eerste week van november wordt gestart in Hoogvliet. Daarna volgen stap voor stap de andere wijken in Rotterdam. Op de prullenbakken die weggaan, wordt een aantal weken van tevoren een sticker geplakt om aan te geven dat deze zal verdwijnen.

Voldoende prullenbakken in de stad
Alle prullenbakken worden met een goede reden van straat verwijderd of verplaatst. Dit zou niet tot problemen moeten leiden. Er blijven voldoende prullenbakken bestaan in de stad, ze worden vooral beter verdeeld en alleen op plekken geplaatst waar ze ook echt gebruikt worden.

De gemeente houdt de omgeving van de weggehaalde prullenbakken goed in de gaten. Mochten bewoners toch meer zwerfafval zien op de plek waar de prullenbak stond, kunnen ze dat melden door te bellen naar 14010 of met de BuitenBeter-app.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Rotterdam Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here