Gratis vouchers voor energiebesparende producten

Foto: Gemeente Rotterdam

ROTTERDAM – Rotterdam gaat inwoners een eindje op weg helpen om energie te besparen in hun woning. Rotterdammers kunnen hiervoor vanaf 18 januari een gratis Energievoucher aanvragen ter waarde van 90 euro.

Met deze digitale waardebon kunnen ze energiebesparende producten kopen zoals tochtstrips, isolerend radiatorfolie of een waterbesparende douchetimer.

Iedere inwoner kan tot 31 maart deze Energievoucher bestellen. De gemeente hoopt vooral mensen met een krappe beurs over de drempel te helpen. ‘Met een kleine investering kun je vaak al heel veel geld aan energie besparen. Dat is goed voor het klimaat en voor je portemonnee’, zegt verantwoordelijk wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid).

Energiebespaaradvies
Met de Energievoucher kunnen Rotterdammers energiebesparende producten bestellen op een speciaal daarvoor ingerichte webshop. De digitale waardebon van 90 euro is ook in te wisselen voor een uitgebreid energiebespaaradvies aan huis of een combinatie van bespaarproducten en een kleinere energiebespaarscan. De bestelde producten worden met een elektrische bakfiets aan huis bezorgd.

Duurzaam010.nl vernieuwd
Gelijktijdig met het beschikbaar komen van de Energievouchers wordt ook de nieuwe website van Duurzaam010 gelanceerd. Dat is het nieuwe platform van de gemeente over duurzaamheid.

Hier kunnen Rotterdammers advies krijgen over alle vormen van verduurzamen; van het aanleggen van een geveltuintje tot het leggen van zonnepanelen op je dak. Ook is daar alle informatie te vinden over het aanvragen van duurzaamheidssubsidies.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Rotterdam Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here