Informatiepunt Coronavirus van Hogeschool Rotterdam actief

Foto: Wikimedia

ROTTERDAM – Vanaf vrijdag is het Informatiepunt Coronavirus van Hogeschool Rotterdam actief. Medewerkers en studenten die vragen hebben over het coronavirus kunnen deze stellen via corona.info@hr.nl.

Op de externe website is ook een online Informatiepunt Coronavirus met vragen en antwoorden gepubliceerd. Deze worden regelmatig aangepast o.b.v. de actualiteiten. Ook worden er de laatste updates van de hogeschool gepubliceerd. ‘Wijs medestudenten en collega’s op dit informatiepunt.’, zo schrijft de school op haar website.

Thuisquarantaine
Op dit moment zijn bij de hogeschool drie meldingen bekend van studenten die op verzoek van de GGD of huisarts (uit voorzorg) in thuisquarantaine verblijven. Zij zijn niet getest op het coronavirus, maar zijn in contact geweest met iemand waarbij het vermoeden van besmetting bestaat. De hogeschool heeft contact met deze studenten en monitort de situatie.

Huisartsen voor internationale studenten
Wij krijgen signalen dat internationale studenten die geen huisarts hebben in Nederland moeilijk contact krijgen met de GGD vanwege de drukte aldaar. Het Erasmus MC heeft een overzicht van huisartsenpraktijken in Rotterdam die internationale studenten als patiënt aannemen. We verzoeken ook docenten om internationale studenten hierop te wijzen als zij behoefte hebben aan medische hulp of advies, bijvoorbeeld bij gezondheidsklachten die mogelijk in het kader staan van het coronavirus.

Adviezen RIVM
Hogeschool Rotterdam volgt de adviezen van het RIVM. Naarmate de situatie rondom het coronavirus verandert, past het RIVM zo nodig ook het beleid aan. Het kan daarom zijn dat in eerdere updates informatie staat, bijvoorbeeld over de vraag wanneer contact moet worden opgenomen met de huisarts of GGD, die niet meer strookt met het huidige beleid van het RIVM. Neem bij onduidelijkheid contact op met het Informatiepunt Coronavirus van Hogeschool Rotterdam via corona.info@hr.nl.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Rotterdam Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here