Inmiddels vijf corona besmettingen bekend in regio Rotterdam

ROTTERDAM – Het is al een aantal weken het gesprek van de dag, het Corona virus. Na twee besmettingen in de afgelopen week, telt onze regio er nu vijf.

Lees ook: Opnamestop Intensive Care Maasstad Ziekenhuis door tweede Corona-patiënt in Rotterdam

Nadat de eerste besmette patiënt werd overgebracht van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem naar het Erasmus MC, dook er nog een besmette persoon op in het Maasstad Ziekenhuis. De intensive care afdeling van het laatst genoemde ziekenhuis, moest door de besmetting zelfs korte tijd sluiten.

COVID-19 (Corona virus)
COVID-19 kan zich verspreiden via druppels. Bijvoorbeeld als iemand hoest of niest in het gezicht van een ander. Om te voorkomen dat de ziekte zich verder in Nederland verspreidt, brengen de GGD en het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu in kaart wie er nauw contact heeft gehad met de besmette patiënten. Deze contacten worden gemonitord en moeten twee keer per dag hun temperatuur opnemen en dit melden aan de GGD. Ook moeten zij gezondheidsklachten melden die zij hebben. Mochten zij klachten krijgen die passen bij COVID-19, dan worden zij ook geïsoleerd en getest. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Rotterdam Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here