Liveblog: Volg hier de persconferentie van premier Rutte

ROTTERDAM – Vrijdagavond, om 19:00 uur, geeft minister president Mark Rutte een persconferentie. Rutte zal een aantal lokale en regionale maatregelen aankondigen.

De aankondigingen zijn nodig omdat, vooral in grote steden in de randstad, de besmettingen hard stijgen.

18.28: De maatregelen die vanavond, voor waarschijnlijk zes regio’s waar het virus de laatste tijd oplaait, worden aangekondigd, zullen zondag om 18.00 uur in gaan. Dit melden enkele bronnen aan landelijke media.

19.00: Waarom nu maatregelen? Met die vraag beantwoorden, begint Rutte vrijdagavond. ‘Het is moeilijk om meer maatregelen te moeten aankondigen’, begon de minister president. ‘Voor veel mensen is het inmiddels een ver van mijn bed show’.

19.05: ‘De vooruitzichten zijn niet fraai.’, zo sprak Rutte het land toe. ‘We zien nu meer van de ijsberg, waar we eerder dit jaar alleen het topje zagen.’.

19.07: ‘Als we zo doorgaan, zitten we over een aantal weken op 10.000 nieuwe besmettingen per dag.’, Mark Rutte.

19.09: ‘Als we kijken naar de cijfers, dan is de tweede golf van het virus aangekomen in ons land.’, zo zegt Hugo de Jonge. ‘Gelukkig zien we dat in de ziekenhuizen nog niet.’

19.14: Niet meer dan 50 mensen bij elkaar in horecagelegenheden, om 01.00 moet iedereen de deur uit zijn. Ook bij bruiloften mogen niet meer dan 50 mensen bij elkaar zijn.

19.16: Zorgmedewerkers, docenten en andere onmisbare krachten krijgen vanaf maandag voorrang bij de corona teststraten.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Rotterdam Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

1 REACTIE

  1. Liegen liegen en nog eens liegen. En de media erachter aan klappen. Terwijl inmiddels heel wat specialisten zich afvragen waarom de hysterie voortgezet wordt.

    Bij gebrek aan doden en ic opnames heet het nu ; besmettingen, enkel de ic’s blijven leeg, test straten zijn dicht, aantal doden door corona zijn ook nihil (gelukkig maar). Maar nu tellen we ineens ‘besmettingen’ om de hysterie voort te zetten en straks alle vrijheden permanent te verbieden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here