Rotterdam investeert 50 miljoen in sportcentrum met zwembad en 100 woningen op Zuid

Foto: Koen van Velsen architecten

ROTTERDAM – Rotterdam krijgt een nieuw sport– en zwemcentrum op Zuid. Het sportcentrum bestaat uit een 25 meter bad, een instructiebad, een sporthal met drie opsplitsbare zaaldelen, horeca en een overdekte fietsenstalling.

Het gebouw vervangt het zwembad Afrikaanderplein en de Afrikaanderhal. De bouw moet in 2021 beginnen en in 2022 klaar zijn. Naast het sportcentrum komt een woontoren met 100 appartementen in het middensegment (met huren tussen 737 euro en 1.040 euro).

Sportcentrum voor meervoudig gebruik
Het Huis op Zuid verbindt de Afrikaanderwijk met de Kop van Zuid. Wethouder Bas Kurvers (Bouwen en Wonen): ‘Dit sportcentrum met woningen op een centrale plek, biedt jong en oud de mogelijkheid om te sporten en te wonen. Rotterdammers die door willen groeien krijgen de kans om in de stad te blijven wonen, dankzij de bouw van de appartementen in het middensegment.’

Ook Wethouder Sven de Langen (Volksgezondheid, Zorg, Ouderen en Sport) is enthousiast: ‘Bewegen, sportief plezier en elkaar ontmoeten is belangrijk voor alle Rotterdammers. Het multifunctionele gebouwencomplex Huis op Zuid biedt straks alles onder één dak voor alle doelgroepen.’ Huis op Zuid is één van de eerste vervangingsprojecten voor sportaccommodaties die een extra impuls krijgen dankzij het programma ‘Rotterdam Sterker Door.’

Investeren in sportaccommodaties
De kosten voor dit ‘Huis op Zuid’ aan de Laan op Zuid en de Brede Hilleweg bedragen 33 miljoen euro. Met ‘Rotterdam. Sterker Door.’ zet de gemeente in op herstel van het maatschappelijk leven en de economie als gevolg van de coronacrisis. Rotterdam gaat de komende tien jaar fors investeren in het vernieuwen van sportaccommodaties. Op korte termijn wordt er bijna 50 miljoen gestoken in zes grote projecten, waaronder Huis op Zuid. Deze investeringen zijn niet alleen goed voor sportend Rotterdam, maar ook een belangrijke impuls voor de bouwsector. De voorgestelde investeringen zijn nodig voor achterstallig onderhoud van zwembaden, sporthallen, kantines en kleedkamers.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Rotterdam Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here