Rotterdamse vuurwerkshows afgelast vanwege corona

ROTTERDAM – Door het oplaaiende coronavirus is het nu niet verantwoord grote evenementen toe te staan. Daarom gaan de professionele vuurwerkshows bij de Erasmusbrug, in Hoek van Holland en Nesselande niet door dit jaar.

Nu het coronavirus voor de tweede keer in volle hevigheid toeslaat, de landelijke maatregelen wederom aangescherpt zijn en met de verwachting dat er met de jaarwisseling 2020 nog geen vaccin beschikbaar is, is het nu niet verantwoord grote evenementen toe te staan met de jaarwisseling. De beslissing is genomen omwille van de gezondheid van alle Rotterdammers.

Thuis vieren
Het wel of niet verstrekken van een evenementenvergunning voor kleinschalige activiteiten zal afhangen van de geldende RIVM-richtlijnen in de komende maanden. Vooralsnog lijkt het inluiden van 2021 in huiselijke kring de beste en meest veilige optie.

Het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven lijkt dus ook tijdens oud & nieuw te gaan gelden. Van belang is wel dat we in Rotterdam volhouden en ook alert blijven op eenzaamheid. De RIVM-richtlijnen geven nog altijd ruimte drie mensen van buiten het huishouden thuis uit te nodigen.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Rotterdam Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here