Studenten tegen corona: ‘Niet lullen maar testen’

ROTTERDAM – Met de campagne ‘niet lullen maar testen’ willen Rotterdamse studentenverenigingen (aankomende) studenten waarschuwen voor de gevaren van corona en hen bewegen zich aan de maatregelen te houden.

Burgemeester Aboutaleb is in gesprek gegaan met studentenverenigingen omdat het aantal besmettingen onder studenten hoger is dan gemiddeld. Om deze zorgelijke ontwikkeling een halt toe te roepen heeft de burgemeester de studentenverenigingen gevraagd een campagne te starten om andere studenten te bewegen zich aan de maatregelen te houden.

Eigen verantwoordelijkheid
Merel van Lunen, voorzitter van de koepel studentenverenigingen: ‘We merken dat studenten zich minder strikt houden aan de regels, zoals thuisblijven bij (milde) klachten en je laten testen. Bij studenten leeft het idee dat de testcapaciteit gereserveerd moet worden voor personen die eventueel blijvend letsel aan het virus overhouden. Met deze campagne willen wij medestudenten informeren en aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid. Dat doen we door naar plekken te gaan waar veel studenten te vinden zijn. Dat is online, maar ook in het echt, met voorlichtingsteams. Ons voorlichtingsteam bestaat nu uit 50 studenten, maar wij hopen dat meer studenten zich gaan aansluiten.’

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Rotterdam Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here