Vrijwilligers voor Songfestival gezocht

Foto: Thomas Hanses

ROTTERDAM – Bijdragen aan een onvergetelijke editie van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam? Sta jij open voor mensen van over de hele wereld en heb jij een groot hart voor het festival en de stad? Wacht niet langer en schrijf je snel in.

Vanaf vandaag kun jij je aanmelden voor één van de gave vrijwilligersfuncties. Dat kan via deze pagina. Daar is ook te lezen welke functies er zijn en en wat er van vrijwilligers gevraagd wordt.

Gastvrije ambassadeurs van de stad
Wethouder Kasmi (Onderwijs, cultuur en toerisme): ‘Grote evenementen zoals het Eurovisie Songfestival kunnen niet bestaan zonder de enthousiaste inzet van vele vrijwilligers. We zijn op zoek naar gastvrije mensen die als ambassadeurs van de stad de mooiste plekken van Rotterdam en het Songfestival laten zien aan bezoekers van over de hele wereld. We doen er alles aan om hen een onvergetelijk evenement te bieden. We waarderen onze vrijwillige ambassadeurs met goede training, een prima kledingpakket, catering, begeleiding en vervoer.’

Veel keuze aan functies
Vrijwilligers worden ingedeeld voor verschillende functies. Zo zijn er veel vrijwilligers nodig voor de functie als City Host. Denk aan het wegwijs maken van bezoekers, informatie verstrekken over de stad en werk op drukke vervoersknooppunten.

Er zijn ook vrijwilligers nodig voor in en rond Ahoy, bijvoorbeeld voor de begeleiding van pers en media of als vrijwilliger in het accreditatiecentrum. Maar ook bij de officiële feestjes in de stad, zoals bij de openingsceremonie en de Eurovision Village. Kortom er is veel mogelijk!

‘Wat is er mooier dan de stad waar je van houdt te laten zien’?
Rotterdammers Rik Roeske meldde zich bij de organisatie al aan als vrijwilliger: Roeske: ‘Ik heb geen moment getwijfeld om me als vrijwilliger voor het ESF op te geven. Wat is er mooier dan de stad waar je van houdt te laten zien aan al die bezoekers? Ik wil hen graag laten ervaren wat Rotterdam zo Rotterdams maakt.’

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Rotterdam Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here