Certificaten en pluimen voor begeleiders van mbo-studenten

Foto: Mark de Rooij / Pixabay

ROTTERDAM – Woensdag ontvingen praktijkopleiders van de gemeente Rotterdam certificaten en pluimen voor hun inspanningen bij het begeleiden van mbo-studenten tijdens hun opleiding bij de gemeente.

Dit gebeurt tijdens de Week van de praktijkopleider. De certificaten en pluimen werden uitgegeven door SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs-Bedrijfsleven).

De gemeente Rotterdam is een erkend leerbedrijf voor stages en leerbanen voor verschillende mbo-opleidingen. Op dit moment begeleidt de gemeente ruim 800 mbo-studenten en is daarmee een groot en belangrijk leerbedrijf in de regio Rijnmond.

Begeleiding op de werkvloer
Mbo-studenten worden tijdens hun stage of leerbaan begeleidt door praktijkopleiders van de gemeente Rotterdam. Dit zijn ambtenaren die naast hun reguliere werkzaamheden ook studenten opleiden. De praktijkopleiders hebben op vrijwillige basis workshops gevolgd bij SBB. De praktijkopleiders dragen bij aan een betere opleiding voor mbo’ers en geven zo het voorbeeld van jezelf blijven ontwikkelen.

Leren en werken
De kans dat deze jongeren na hun mbo-opleiding een baan vinden is groot. Naast lessen op school werken mbo’ers aan hun praktijkvaardigheid tijdens een stage (een blokstage of 1 dag per week) of een leerbaan (4 dagen per week praktijk en 1 dag school). Het praktijkdeel is een verplicht onderdeel van de opleiding. Voordeel is dat de beroepsopleidende leerweg beter aansluit bij de praktisch georiënteerde jongeren. En werken jongeren aan hun economische zelfstandigheid. Het vergroten van het aantal mbo-studenten met een leerbaan is één van de doelstellingen van dit college.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Rotterdam Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here