Meer samenwerking nodig in strijd tegen drugshandel

Foto: Steve Buissinne / Pixabay

ROTTERDAM – Om drugshandel in de Rotterdamse haven te bestrijden, zullen de overheid en het bedrijfsleven intensief moeten samenwerken. Dat schrijft de gemeente op haar website.

Het is een van de aanbevelingen van criminologen van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij hebben er de afgelopen jaren onderzoek naar gedaan, drugshandel en incidentele corruptiezaken in de haven.

De criminologen keken hoe drugscriminelen te werk gaan. Hun eindrapportage overhandigden ze dinsdag aan burgemeester Aboutaleb. Hij onderstreepte de conclusies in het rapport.

‘Georganiseerde criminaliteit kan alleen met succes worden bestreden door een georganiseerde overheid, die effectief en succesvol samenwerkt met private partijen.’

Vergroten pakkans
De onderzoekers pleiten onder meer voor het koppelen van biometrische toegangspassen aan werkroosters bij bepaalde havenbedrijven. Er moet meer aandacht komen voor de veiligheidsrisico’s bij de toegang tot locaties en cruciale informatie. Dit is één onderdeel uit het uitgebreide onderzoek.

De gemeente, de politie, het Openbaar Ministerie en de Douane hebben inmiddels opdracht gegeven voor een uitvoeringsagenda met concrete maatregelen.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Rotterdam Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here