Minimaal 250 woningen in gebied Feyenoord City

Foto: AM

ROTTERDAM – Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM gaat een appartementencomplex van minimaal 250 woningen bouwen in het gebied van Feyenoord City.

Voor het project, met de naam Parkstad Zuid, is woensdag 5 juni een overeenkomst getekend tussen AM en Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas, onderdeel van Feyenoord City. Volgens beide partijen is dit een belangrijke stap bij de ontwikkeling van Feyenoord City, rondom het nieuw te bouwen stadion van Feyenoord.

Verbinding Feyenoord City en Stadionpark
Wethouder Bas Kurvers: ‘Parkstad maakt de Laan op Zuid echt af en vormt een mooie verbinding met Feyenoord City en Stadionpark. Wij zijn erg blij met de plannen van AM om hier minimaal 250 woningen te realiseren. Dit draagt bij aan de levendigheid in het gebied en aan grote woningopgave voor de stad.’

‘Historische start gebiedsontwikkeling’
Wilco van den Ban, directeur AM Zuidwest is blij dat zijn bedrijf na het winnen van de tender nu kan gaan starten met de ontwikkeling. ‘We streven er naar van Parkstad Zuid een betekenisvolle duurzame plek te maken door deze bijzondere locatie verder te volmaken en nieuwe functies toe te voegen die aansluiten bij nieuwe en huidige bewoners en gebruikers van het gebied. Tegelijkertijd markeert deze ondertekening de historische start van de ontwikkeling van het gebied Feyenoord City. Mooi om als Rotterdammer hieraan bij te mogen dragen.’

Duurzaam appartementencomplex
Na een competitie in 2018 won AM, in samenwerking met het Rotterdamse architectenbureau Barcode, de tender voor Parkstad Zuid. Het plan behelst de realisatie van een duurzaam appartementencomplex van circa 250 woningen in de vrije sector, inclusief parkeren.

Het bestemmingsplan voor Feyenoord City zal eind dit jaar ter visie worden gelegd. De start van de bouw is gepland in het eerste kwartaal van 2021.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Rotterdam Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here