Drie verdachten gelijk na schietpartij aangehouden

Foto: Politie

ROTTERDAM – De politie hield zondagavond, met behulp van de politieheli, drie verdachten aan die betrokken zijn geweest bij een schietpartij aan de Waldeck Pyrmontlaan in Rotterdam- Kralingen. Bij de politie-actie waren meer dan twaalf politie-eenheden betrokken.

Politiehelikopter
Rond 21.30 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op straat met een groep mannen. Die vechtpartij eindigde in een schietpartij. Personeel van de meldkamer dirigeerde alle beschikbare eenheden naar de locatie. Politieagenten namen op diverse strategische locaties positie in. De politiehelikopter ondersteunde de massale politieactie vanuit de lucht. Hierdoor konden de agenten direct drie verdachten aanhouden. Een van de aangehouden verdachten is vervoerd naar het ziekenhuis omdat hij een schotwond in zijn been had.

De politie startte direct een onderzoek in de omgeving, daar namen zij ook een auto inbeslagname die vermoedelijk van een van de verdachten is. Het voertuig wordt nader onderzocht.

Update
De politie hield zondagavond, met behulp van de politieheli, drie verdachten aan die betrokken zijn geweest bij een schietpartij aan de Waldeck Pyrmontlaan in Rotterdam- Kralingen. Inmiddels zitten zes personen vast, zijn twee vuurwapens in beslag genomen en zoekt de politie het motief onder andere in de wereld van verboden motorclubs.

Rond 21.30 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op straat met een groep mannen. Die vechtpartij eindigde in een schietpartij. Personeel van de meldkamer dirigeerde alle beschikbare eenheden naar de locatie. Politieagenten namen op diverse strategische locaties positie in. De politiehelikopter ondersteunde de massale politieactie vanuit de lucht. Hierdoor konden de agenten direct drie verdachten aanhouden.

Een van de aangehouden verdachten is vervoerd naar het ziekenhuis omdat hij een schotwond in zijn been had. Het gaat om een 33-jarige man met nog onbekende woonplaats. Deze man droeg een hesje (colors) van No Surrender, de motorclub die afgelopen week door de rechter verboden is.

Naast de 33-jarige gewonde man zijn nog vijf personen aangehouden: een 24 jarige man uit Culemborg, een 23-jarige man uit Alphen aan den Rijn, een 40-jarige man uit Sommelsdijk, een 36 jarige man met nog onbekende woonplaats en een vrouw van 27 jaar uit Hellevoetsluis.

In een voertuig van de verdachten troffen agenten twee vuurwapens aan. De verdachten worden verhoord. Ook ander onderzoek gaat verder.

Focus op aanpak vuurwapengeweld
Eerder op de avond vond er ook al een schietincident plaats in Rotterdam. Ook daar werd direct na het incident een verdachte aangehouden.

De aanpak van wapens en wapengeweld heeft voor politie de hoogste prioriteit en wordt van alle mogelijke kanten aangepakt; uitgebreide opsporingsonderzoek bij incidenten, onderzoek naar wapenhandel, doorpakken op meldingen van wapenbezit, preventief fouilleren, aanhoudingen, maar ook inzet op het voorkomen van schietincidenten. Door meer en slimmer informatie vast te leggen en te delen, wordt het zicht op sluimerende conflicten, sleutelfiguren en hun netwerken vergroot. Deze worden extra in de gaten gehouden. Op allerlei manieren.

Hebt u informatie of heeft u iets gezien? Neem dan direct via 112 contact op met de politie.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Rotterdam Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here