Marktplaats koper doet grote verdwijntruc; politie tovert verdachte terug

Foto: Politie

CAPELLE – Een bewoner van de Eilandenweg in Capelle dacht zijn fiets makkelijk te koop te zetten, maar dat bleek anders te gaan dan gepland.

De bewoner had een advertentie geplaatst op de koop/verkoopsite Marktplaats.nl en daar meldde zich al snel twee potentiële kopers.

Éen van de mannen die interesse had getoond in de fiets kwam een proefrit maken, waarna de man over nog meer kwaliteiten te beschikken, zo schrijft de politie op hun Facebook pagina. ‘Hij deed namelijk een grote verdwijntruc en liet de verkoper zonder fiets, geld en met een bestolen gevoel achter.’. De man belde 112, waarna agenten op zoek gingen naar de tovenaar en de gestolen fiets.

‘Een agent die in de wijk is opgegroeid kon namelijk ook nog een mooi kunstje. Hij herkende niet alleen de bijnaam waarmee de ‘koper’ zich bij verkoper had voorgesteld, hij wist ook wie het was. Met deze informatie was de link naar zijn echte naam dan ook snel gelegd en speurden agenten diverse locaties af op zoek naar zowel fiets als dader. Daarbij werd niet alleen de gestolen fiets teruggevonden in de omgeving van winkelcentrum De Terp. Ook de verdachte, een 36-jarige man, kon in zijn woning in de Rotterdamse wijk Oosterflank worden aangehouden.’, zo vervolgt de politie.

De identiteit van de andere verdachte is bekend. Hij zal op een later moment worden aangehouden.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Rotterdam Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here