Videoclip leidt tot huiszoeking; vijf aanhoudingen

Foto: Politie

ROTTERDAM – Agenten vielen woensdagochtend zes panden binnen na een videoclip op YouTube waarin vuurwapens te zien waren. Vijf mannen zijn aangehouden. De mannen zijn tussen de 16 en 25 jaar. Drie van hen zijn minderjarig. Ze worden allen verdacht van wapenbezit.

Jongeren met bivakmutsen op rappen in videoclips en uiten beledigingen en bedreigingen aan de rivaliserende partij. Als in een videoclip messen of wapens worden gebruikt is er sprake van verdenking van wapenbezit.

Woensdagmorgen vroeg bezochten agenten zes panden in Kralingen, Crooswijk en Prins Alexander. Daarbij zijn meerdere steek- en vuurwapens aangetroffen. Alles is in beslag genomen.

De strakke samenwerking tussen Team Parate Eenheid, het Flexteam, de recherche, het Openbaar Ministerie en de twee basisteams Maas & Rotte en IJsselland leverde deze aanhoudingen op. Het gaat om twee jongens van 16, een van 17, 18 en 25 jaar en komen allemaal uit Rotterdam. Het onderzoek gaat verder, meerdere aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Rotterdam Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here