World Police & Fire Games naar Rotterdam

Foto: Gemeente Rotterdam

ROTTERDAM – In 2021 komen de World Police & Fire Games voor het eerst in de geschiedenis naar Nederland. Tien dagen lang zal Rotterdam het toneel zijn van dit grote evenement.

In de zomer van 2021 zullen ongeveer 10.000 politiemensen, brandweerlieden, douane- en gevangenismedewerkers vanuit de hele wereld het in 60 sportonderdelen tegen elkaar opnemen.

‘Hulpverleners verdienen erkenning en respect’
Burgemeester Ahmed Aboutaleb is blij met de komst van de World Police & Fire Games naar onze stad.

‘Voor één groep is sporten extra belangrijk: de medewerkers die zich elke dag weer, vaak onder moeilijke omstandigheden en grote druk, inzetten voor onze veiligheid. Sport is belangrijk om dit werk fysiek en mentaal vol te kunnen houden. Voor hun inzet verdienen deze hulpverleners onze erkenning en respect. Dat is de grootste motivatie om de WPFG 2021 in Rotterdam te hosten.’

Wat zijn de World Police & Fire Games?
De World Police & Fire Games (WPFG) zijn de internationale spelen voor politiemensen, brandweerlieden, douane- en gevangenismedewerkers. Het evenement wordt elke twee jaar gehouden.

Naast het versterken van de vriendschappelijke, internationale banden tussen de bewakers van de openbare orde en veiligheid, laten de deelnemers tijdens de WPFG aan de wereld zien wat samenwerken, doorzettingsvermogen, vriendschap en loyaliteit inhoudt. Dit grootschalige sportevenement wordt elke twee jaar gehouden.

Iedere editie heeft zo’n 10.000 deelnemers uit meer dan 70 verschillende landen in ongeveer 60 verschillende sporten.

Rotterdamse brandweerman actief in China
De World Police & Fire Games vinden dit jaar van 8 tot en met 18 augustus plaats in Chengdu (China). Nederland wordt vertegenwoordigd door een team van 40 politiemensen, brandweerlieden, douane- en gevangenismedewerkers. Zij strijden samen met 8.000 collega’s uit 80 landen in 54 sportonderdelen om de titels.

Jeroen Kranendonk (31) is werkzaam bij Brandweer Rotterdam-Rijnmond en één van de deelnemers van de WPFG in Chengdu.

‘Bij de brandweer sta je dag en nacht klaar om hulp te bieden aan mensen in nood. Om levens te kunnen redden, moet je fit zijn. Ik doe fanatiek aan crossfit en daardoor kan ik mijn werk als brandweerman goed doen. Op de kazerne heb ik een speciale ruimte ingericht, zodat ik ook tijdens de diensten kan trainen. Dat ik op het onderdeel Crossfit Nederland mag vertegenwoordigen tijdens de WPFG in Chengdu is een droom die uitkomt,’ aldus Jeroen Kranendonk.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Rotterdam Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here