Bekendmaking nieuwe stadsdichter komt steeds dichterbij

ROTTERDAM – Op donderdag 28 januari draagt de huidige stadsdichter Dean Bowen het stokje over aan zijn opvolger. De nieuwe stadsdichter zal opnieuw twee jaar lang gedichten schrijven over Rotterdam en actuele thema’s.

De periode van Dean Bowen als stadsdichter van Rotterdam zit er bijna op. Twee jaar lang schreef hij gedichten voor bijzondere, verdrietige en feestelijke momenten in de stad. Zo dichtte hij onder andere voor Keti Koti, maakte hij in samenwerking met OPEN Rotterdam en Rauwkost Collective visuele voorstellingen bij zijn werk. Een van de dingen die Dean heel graag wilde is een jeugdstadsdichter in het leven roepen. Dit is gelukt! Nu is het tijd om het stokje over te dragen aan zijn opvolger.

Jeugdstadsdichter Vienne Lisa Haaggoort
Op 28 januari is het ‘Gedichtendag’. Op deze bijzondere dag komt ook een einde aan de termijn van jeugdstadsdichter Vienne Lisa Haagoort. Zij schreef een jaar lang gedichten om poëzie onder de jeugd te promoten en kinderen toegang te geven tot werelden die normaal gesproken misschien wel te ver van hen af liggen. Ze schreef onder andere over toekomst, vrijheid en Rotterdam. Daarnaast bracht zij een eigen film uit: Belichaam de aarde (onderdeel van de serie Tussen de Zinnen in).

Programma
De officiële overdracht vindt plaats op 28 januari om 13.30 uur, in het Bibliotheektheater Rotterdam. Host Evita de Roode blikt terug op de afgelopen twee jaar. Er is een ‘Ode aan Rotterdam’. Daarna benoemt Wethouder Said Kasmi (Onderwijs, Cultuur en Toerisme) de nieuwe stadsdichter en wordt de overdracht feestelijk afgesloten met een voordracht van diegene.

Benoeming
Het college van burgemeester en wethouders benoemt om de 2 jaar de nieuwe stadsdichter. Het college wordt hierbij geadviseerd door een commissie die bestaat uit leden met kennis van poëzie en een brede kennis van de stad. Bibliotheek Rotterdam coördineert alle activiteiten rondom het stadsdichterschap.

Aanmelden
Geïnteresseerden zijn van harte welkom om live mee te kijken bij de bekendmaking vanuit het Bibliotheektheater. Het programma start om 13.30 en is gratis toegankelijk via de livestream. Aanmelden kan via de website Eventbrite.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Rotterdam Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here