Beter leren lezen, juist in coronatijd

ROTTERDAM – De coronamaatregelen nog eens nalezen of meedoen aan digitale bijeenkomsten. Voor veel mensen is het aan de orde van de dag. Maar niet voor de 90.000 Rotterdammers die moeite hebben met lezen en schrijven.

Ook tijdens corona biedt de gemeente laaggeletterden de kans om beter in taal te worden. Het gaat om Rotterdammers die Nederlands als eerste taal hebben én om Rotterdammers die op latere leeftijd Nederlands hebben geleerd.

Afleiding
De taalscholen bieden de lessen gratis en nu vaak online aan. ‘Veel cursisten moeten eerst over een drempel heen,’ zegt taaldocent Arno van Alsare. ‘Maar eenmaal bezig, zijn ze enthousiast. Het biedt ook structuur en afleiding bij het vele thuiszitten.’ In de taallessen is ook aandacht voor digitale vaardigheden. Veel digitale taallessen worden via de smartphone gegeven. De taalaanbieders helpen cursisten hierbij. Van sommige groepen krijgen deelnemers nog gewone boeken en hulpmiddelen door de bus.

‘Eerst vond ik het een beetje raar. Ik had nog nooit vanuit huis een cursus gevolgd. Maar het is erg meegevallen. De lessen zijn leuk en ik kan me beter concentreren thuis.’, Joseline – taalcursist die sinds maart taallessen volgt.

Beter in taal
Wilt u, of iemand die u kent, een taalcursus volgen, een taaldiploma halen of gewoon oefenen? Kijk op de website Beterintaal.nu voor informatie en taalscholen in de buurt. Heeft u hulp nodig bij de digitale lessen? Bel dan de organisatie voor meer informatie.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Rotterdam Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here