Eurovisie Songfestival krijgt online Village

Foto: Thomas Hanses

ROTTERDAM – Het Eurovisie Songfestival is losgebarsten. De afgelopen weken is de stad gehuld in speciale stadsaankleding en het Stadsprogramma is gelanceerd. Heel de stad viert mee.

Het kan je bijna niet ontgaan zijn dat het Songfestival is losgebarsten in Rotterdam. De afgelopen weken is de stad gehuld in speciale stadsaankleding, gemaakt van gerecyclede landsvlaggen en op 75 plekken in de stad vindt je billboards met foto’s van zingende Rotterdammers. Het Songfestival moet meer zijn dan de liveshows op 18, 20 en 22 mei in Rotterdam Ahoy. Heel de stad viert mee!

Eerste Online Eurovision Village
Op donderdag 6 mei heeft de organisatie van het Eurovisie Songfestival bekend gemaakt dat het jaarlijkse fandorp, de Eurovision Village, dit jaar online zijn deuren opent. Vorig jaar zou de Village op de Binnenrotte komen. Van 15 tot 23 mei kunnen bezoekers vanuit de hele wereld zich onderdompelen in het een 3D-wereld van het Songfestival.

Nationale en internationale artiesten zoals Afrojack en Johnny Logan treden op in de Village. Via het platform kom je op iconische plekken in de stad. Ook brengt het je in contact met bijzondere Rotterdammers. In de online village feest je tussen de Kubuswoningen en de Markthal, sta je vooraan bij Afrojack’s DJ set en krijg je een kijkje achter de schermen bij Ahoy. Voor kinderen is er het Junior Songfestival waar alle jonge winnaars van de afgelopen edities optreden. Andere grote namen van artiesten worden de komende week bekend gemaakt. De online village is dag en nacht gratis te bezoeken op eurovisionvillage.com.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Rotterdam Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here