Jeangu Macrooy gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens het Songfestival

ROTTERDAM – De Nederlandse selectiecommissie heeft vrijdag bevestigd dat Jeangu Macrooy Nederland zal gaan vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2020.

Volgens de directeur van de Nederlandse omroep AVROTROS en lid van de selectiecommissie Eric van Stade, is Jeangu al geruime tijd in beeld. ‘Het lied dat hij afleverde, raakte ons meteen. We zijn erg blij dat Jeangu met ons op deze reis wil gaan!’

Jeangu is net zo blij met het nieuws: ‘Ik ben onbeschrijfelijk vereerd! Het is een droom die uitkomt en het mooiste dat tot nu toe op mijn pad is gekomen. Mijn team en ik zijn verheugd om Nederland trots te maken! Let’s go!’

Over Jeangu Macrooy
Jeangu Macrooy werd geboren in 1993 in Paramaribo, Suriname. De zaden voor de reis van Jeangu werden geplant toen hij een 13e verjaardagscadeau ontving van zijn ouders. Samen met zijn tweelingbroer Xillan werd een muzikaal duo gevormd.

De muzikale ambitie van Jeangu bleek groter te zijn dan de muziekscene in zijn geboorteland Suriname, wat leidde tot zijn verhuizing naar Nederland in 2014. Daar ontmoette hij producent en componist Perquisite die hem tekende bij zijn label, Unexpected Records. Vanaf dat moment was de carrière van Jeangu in de Nederlandse muziekindustrie op het goede spoor. Sindsdien heeft hij verschillende grote Nederlandse festivals gespeeld, is hij een terugkerende gast in tv-shows en is hij twee keer genomineerd voor een Edison Award, het Nederlandse equivalent van de Amerikaanse Grammy Awards.

Jeangu’s inzending zal op een later tijdstip bekend worden gemaakt.

Nederland op het Eurovisie Songfestival
Nederland won het Eurovisie Songfestival voor het eerst in 1957 en won opnieuw in 1959, met een vroeg record van 2 overwinningen in hun eerste 4 jaar van deelname. Na een recordjaren 1950 bracht het volgende decennium niet veel succes naar de Nederlandse inzendingen totdat Lenny Kuhr eindigde als 1 van de 4 winnaars van het Eurovisie Songfestival van 1969. De Troubadour was een folk-geïnspireerde ballade over de impact die de muziek heeft op het publiek in de middeleeuwen.

In 1975, na de overwinning van ABBA, won de Nederlandse groep Teach-In het Eurovisie Songfestival met hun up-tempo nummer Ding-A-Dong. Hierna duurde het 44 jaar voordat Nederland weer een overwinning behaalde. Het was Duncan Laurence die vorig jaar de trofee mee naar huis nam uit Tel Aviv, Israël. Hij ontving 492 punten voor zijn winnende nummer Arcade.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Rotterdam Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here