150.000 bollen in bloei, start lente in Rotterdam

Foto: Pixabay

ROTTERDAM – Vanaf deze week kun je langs Stadskwekerij De Kas in Rotterdam Noord, de botanische tuin in Rotterdam Zuid of het natuurpad genieten.

In november vorig jaar deelde Groene Cirkels 150.000 biologische bloembollen uit aan groene initiatieven in de Rotterdamse stad. Daarmee is een start gemaakt met een Rotterdams bijenlandschap: een bloemrijk netwerk van tuintjes, perkjes, bermen, veldjes en terreintjes, waarin insecten nectar en schuilplekken vinden. Zo zwerven de wilde bijen door de stad en zorgen ze met de verspreiding van het stuifmeel voor een nog groener Rotterdam.

Voordelen van groene plekken
Groen in de stad is belangrijk. Als je door de stad heen een lint maakt van diverse bloemen, planten, struiken en bomen vinden insecten voeding, schuilen ze en ontstaan weer nieuwe insecten. Insecten zoals bijen en hommels verplaatsen zo het stuifmeel naar andere delen van de stad. Zij zorgen daarmee voor voldoende groen in onze stad en de groei van fruit en groente. Insecten zijn bovendien een belangrijke voedselbron voor vogels. Een gezonde bodem zorgt weer voor voldoende voedsel voor egels. Bovendien vangt groen CO2 op, zorgt voor verkoeling in de zomer en minder wateroverlast bij extreem weer. Genoeg redenen om te zorgen voor veel groene plekken in de stad.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Rotterdam Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here