Elektrische bussen voor RET

Foto: RET / Facebook

ROTTERDAM – Vervoerder RET rijdt vanaf december met 55 elektrische bussen. Die worden ’s nachts opgeladen en overdag in 15 tot 20 minuten bijgeladen op snellaadstations.

De Rotterdamse vervoerder werkt aan schoner vervoer. Zo zijn ook 103 volhybride bussen aangeschaft. Deze zijn tot 40 procent zuiniger dan de huidige bussen. De RET vervangt voor 2030 alle dieselbussen voor elektrische bussen.

Opladen
De elektrische bussen zijn niet alleen beter voor het milieu, ze zijn ook nog eens een stuk stiller en daarmee comfortabeler voor reizigers. Ze gaan rijden op de lijnen 32, 33, 38, 44 en 56. De 55 bussen vertrekken iedere ochtend met volgeladen batterij van locatie De Kleiweg en worden overdag op knooppunten en eindpunten bijgeladen.

Samenwerken
De RET werkt nauw samen met de gemeente. In overleg bepalen ze waar de laadpalen komen. Er zijn onder meer laadpalen op Rotterdam Centraal, Zuidplein, Schiedam en Vlaardingen.

Gemeente Rotterdam wil het vervoer in de stad schoner maken. Zo vervangt de gemeente de komende jaren alle personenauto’s, lichte en zware bedrijfswagens voor elektrische, hybride of waterstofwagens. Onlangs werd al de eerste elektrische vuilniswagen in gebruik genomen.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Rotterdam Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here