Proef handhaven betaald parkeren op afstand

Foto: Gemeente Rotterdam

ROTTERDAM – De gemeente start vanaf 1 juni met een proef waarbij controleurs op afstand, via foto’s, beoordelen of automobilisten betaald hebben voor het parkeren van hun voertuig.

De controleurs hoeven hierdoor niet meer ter plaatse aanwezig te zijn, waardoor onveilige situaties worden voorkomen en de handhaving sneller en efficiënter plaats kan vinden.

Scanauto’s
Rotterdam zet sinds 2015 scanauto’s in die in korte tijd grote hoeveelheden kentekens kunnen scannen in zones waar betaald parkeren geldt. Nu rijden controleurs op scooters nog achter de scanauto’s aan en voeren ze controle uit op voertuigen waarvoor niet is betaald.

Dankzij nieuwe software kunnen de handhavers de controle straks ook uit uitvoeren op kantoor. Als een scanauto registreert dat er niet betaald is voor het parkeren, maakt deze automatisch foto’s die worden doorgestuurd naar de centrale. Daar beoordelen de controleurs of een parkeerboete wordt uitgegeven.

Twijfel
Bij twijfel rijdt er alsnog een controleur naar het voertuig toe. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer op de foto’s is te zien dat de bestuurder in het voertuig zit. Deze innovatieve toepassing zorgt ervoor dat er sneller en meer voertuigen gecontroleerd kunnen worden. Daarnaast zullen controleurs minder aan agressie en beledigingen blootgesteld worden. De pilot loopt tot mei 2020.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Rotterdam Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here