Korter parkeren tijdens wedstrijden in de Kuip

ROTTERDAM – Op de Veranda geldt vanaf 22 februari een maximum parkeertijd tijdens wedstrijden en andere evenementen in Stadion Feijenoord. Het college heeft op 15 januari een proef met deze maatregel goedgekeurd. Bezoekers mogen hun auto tot maximaal 90 minuten parkeren in het gebied van de Burgerhoutstraat tot en met de Siem Heidenstraat.

De parkeerbeperking geldt alleen op dagen dat er wedstrijden of evenementen in het stadion zijn. De bezoekers mogen dan vanaf 3 uur voor aanvang tot 2 uur na afloop hun auto maximaal 90 minuten parkeren. Overtreders krijgen een boete.

Overlast bewoners en ondernemers verminderen
Bewoners en ondernemers ervaren tijdens wedstrijden en andere evenementen in Stadion Feijenoord verkeers- en parkeeroverlast. Er zijn al verschillende maatregelen getroffen zoals verkeersafzettingen voor de woonstraten en inzet van verkeersregelaars. Samen met bewoners en ondernemers heeft de gemeente uitgezocht wat nog meer mogelijk is om de wijk bereikbaar te houden. Met de proef voor een maximale parkeertijd test de gemeente of de parkeerdruk door stadionbezoekers afneemt.

De proef start op zaterdag 22 februari en duurt tot en met het einde van dit voetbalseizoen.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Rotterdam Actueel dan nu op Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here